Γράφει η Χρύσα Κοζανιτά

Αναγνώστης δεν γεννιέσαι, αλλά γίνεσαι. Και αυτό που καθορίζει την μελλοντική μας σχέση με το βιβλίο είναι τα πρώτα μας διαβάσματα. Τα διαβάσματα που μας συντρόφευσαν στην παιδική και εφηβική μας ηλικία, τα οποία μένουν για πάντα χαραγμένα μέσα μας. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί αναγνώστες συχνά ξεχνούν την πλοκή ενός βιβλίου που διάβασαν πρόσφατα, αλλά θυμούνται με την παραμικρή λεπτομέρεια τα βιβλία που διάβασαν παιδιά.

Το καινούργιο βιβλίο Ένα παιδί από βιβλία των εκδόσεων Ίκαρος είναι ένας ύμνος σε παλιά, κλασικά κείμενα παιδικής λογοτεχνίας και ταυτόχρονα μια προσπάθεια απεικόνισης της μαγείας που ασκούν στον αναγνώστη οι καλές ιστορίες. Τα κείμενο υπογράφει ο Oliver Jeffers και την άκρως ενδιαφέρουσα εικονογράφηση ο Sam Winston. Το προϊόν της συνεργασίας αυτής είναι εξαίρετο. Απόηχοι από παραδοσιακά παραμύθια αλλά και βιβλία όπως Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ, 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα κ.ά. παρεισφρέουν δημιουργικά στο βιβλίο και κάνουν την ανάγνωσή του απολαυστική και δημιουργική.

Προτείνουμε το βιβλίο όχι μόνο για παιδιά, αλλά και για όσους αγαπούν την παιδική λογοτεχνία... Για όσους πιστεύουν ότι αν ο κάθε μοναδικός αναγνώστης συναντηθεί με το κατάλληλο γι' αυτόν βιβλίο, τότε γεννιέται ένα θαύμα. 

achildofbooks6

 

achildofbooks25

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

«Αυτό που θέλαμε από τη αρχή, ήταν να δημιουργήσουμε μια ιστορία που θα μιλούσε για τη αγάπη μας προς την κλασική λογοτεχνία για παιδιά με ένα τρόπο μοντέρνο. Προσπαθήσαμε λοιπόν να αιχμαλωτίσουμε κάποια ψήγματα μαγείας, απ’ αυτά που ανακαλύπτει κανείς όταν βυθίζεται σε μια κλασσική ιστορία, με ένα τρόπο που ο αναγνώστης δεν έχει ξαναδεί.»

ΒΡΑΒΕΙΑ

Το βιβλίο τιμήθηκε με το βραβείο The Bologna Ragazzi Award 2017, ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία στον κόσμο των παιδικών εκδόσεων, και συμπεριλήφθηκε στη μακρά λίστα για το βραβείο Goodreads Choice Award 2016 στην κατηγορία εικονογραφημένων βιβλίων.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

«...μια φρέσκια και συναρπαστική συνεργασία δυο ταλαντούχων δημιουργών».

The New York Times

«Η ιδιαίτερη καλλιτεχνική σύμπραξη του Jeffers και του Winston, με τον εφευρετικό συνδυασμό ακουαρέλας, μολυβιού και ψηφιακού κολλάζ, κερδίζει αμέσως την προσοχή των αναγνωστών. Τα ασύμμετρα κείμενα του Jeffers ζωγραφισμένα στο χέρι, έρχονται σε αντίθεση με τις ψηφιακές σχεδιαστικές γραμμές του Winston που εμπεριέχουν κείμενα από τα κλασικά έργα της παιδικής λογοτεχνίας... Μια πανέξυπνη αναζήτηση λογοτεχνικής απόλαυσης».

Kirkus Reviews

«Κάθε ένα από τα στοιχεία του βιβλίου―τα καθηλωτικά του κείμενα ζωγραφισμένα στο χέρι, οι εικόνες σχεδιασμένες με ακουαρέλα, μολύβι και ψηφιακό κολάζ, αλλά και τα αντικείμενα που είναι φτιαγμένα από φράσεις κλασικών παραμυθιών―συντελούν σε μια πολυτελή έκδοση εναρμονισμένη πλήρως στο σύνολό της».

Booklist

«Ο Jeffers και ο εικαστικός Winston συνεργάζονται σε ένα βιβλίο-ύμνο για τη δύναμη της φαντασίας, στο οποίο τα ιδιαίτερα σκίτσα από στυλό και μελάνι συναντούν αντικείμενα φτιαγμένα από κείμενα κλασικών βιβλίων... Η δύναμη των εικόνων ξεπροβάλει από τις σελίδες, γιατί η φαντασία είναι όλων».

Publishers Weekly

«Κάθε σελίδα του βιβλίου ενσωματώνει με ευφυΐα κείμενα από κλασικά έργα της λογοτεχνίας και τα μετατρέπει σε τέχνη... Είναι ένα απίθανο βιβλίο που θα εμπνεύσει τη φαντασία και θα κάνει τα παιδιά όλων των ηλικιών να αλληλεπιδράσουν».

Cool Mom Picks

ena paidi apo biblia

Αγόρασε το βιβλίο

Comments powered by CComment